Het publiek over De Bezetting Speelt

“Altijd afwisselende programma’s, vaak zeer verrassende, nog nooit gehoorde muziek en altijd mooi! Jullie doen goed werk!! Kort verhaaltje voorafgaande aan de stukken blijven doen!”
(Rotterdam 2019)

“De onderonsjes tussen de musici zijn leuk om naar te kijken. Je ziet het speelplezier.”
(Rotterdam 2019)

“Ik heb genoten van jullie concert in De Machinist. Prachtige muziek, geschreven door voor mij onbekende Deense componisten.
Naast jullie muziek geniet ik ook van het samenspel; alsof jullie onderling ‘praten’ met elkaar. Het voegt de prachtige klanken samen tot muziek. Hulde!”
(Rotterdam 2019)

“Magisch mooi weer! Zo veel klanken en samenklanken. Het duet van hobo en fluit in Nielsen was schitterend! Het decet mag in een kamer met drogere akoestiek; soms was het moeilijk iedereen te onderscheiden.”
(Rotterdam 2019)

“Het decet van Helsted was prachtig! jullie kracht zit in het samenspel van blazers en strijkers!”
(Rotterdam 2019)

“Wij hebben vandaag van jullie spel genoten. Wat een concentratie en een speelplezier. Zonder passie geen muziek op dat niveau! Dat blijkt maar weer. Hartelijke dank! We hebben nog nooit zo’n groot gezelschap op ons podium gehad. Daarom was het voor ons en de concertgangers het een spectaculaire aftrap voor het seizoen 2018- 2019.”
(Hellevoetklassiek 2018)

“Wat een mooi concert was het vanavond en wat een geweldig arrangement van de Schilderijententoonstelling! Ik ga gauw de cd bestellen!”
(Rotterdam 2017)

“.. ik zat vandaag nog heerlijk na te genieten van gisteravond. Ik wil jullie enorm bedanken daarvoor. Hopelijk hebben jullie een goede cd-presentatie gehad vandaag!”
(Cultureel platform Epe 2017)

“Het was weer een prachtig concert. Vooral bewondering voor het glasheldere arrangement van Alexander van Eerdewijk. Wat een aanwinst!
Hoop dat jullie het lang volhouden met zijn 10en (5+5)”
(Rotterdam 2017)

“Jullie zijn echt een super-ensemble; prachtige samenklank en heel gedreven gespeeld. Onze opzet met Muziek tussen Maas en Sluis is om ook jonge musici aan het ‘woord’ te laten en het is dan heel fijn om te constateren dat we gisteren kwaliteit in huis hebben gehaald. Mooi programma ook!”
(Maassluis 2018)

“Het was weer een prachtig concert. Vooral bewondering voor het glasheldere arrangement van Alezander van Eerdewijk. Wat een aanwinst ! Hoop dat jullie het lang volhouden met zijn 10en (“5+5″)”
(Rotterdam 2017)

“Waar ik erg van genoot was mijn eerste maal in de Machinist toen ik ter gelegenheid van mijn verjaring was uitgenodigd door vrienden. Doordat ik toen werd geraakt meldde ik mij aan als vrijwilliger bij DBS. Ik voel me nu bevoorrecht dat ik ongelimiteerd met jullie mee kan en mag luisteren. Mijn hart gaat steeds weer open. Het bijwonen van een concert stijgt ver uit boven het luisteren naar een geluidsdrager zoals elpee of cd of anderszins. Ik geniet en kijkend naar het publiek geniet ik ook daarvan. Het zien hoe geconcentreerd jullie je vak uit oefenen geeft een extra blijheid aan de muziek.”
(Vrijwilliger bij DBS)

“Een live optreden bijwonen van een tiental begenadigde musici, vijf strijkers en vijf blazers, is voor mij de overtreffende trap van genieten en de hoogste vorm van kunst. Niets is er mĂ©Ă©r in staat om je stemming te beĂŻnvloeden dan muziek, volgens Plato al het voedsel van de geest.”
(Rotterdam 2015)

“Mijn vrouw en ik hebben gisteren met enorm veel plezier jullie concert in Austerlitz bijgewoond. […] Naast andere avontuurlijke ensembles zoals het Reizend Muziek Gezelschap, Gaudier Ensemble en Hexagon Ensemble zijn jullie een verrijking van het Nederlandse muziekleven.”
(Austerlitz 2014)

“Ik denk dat ik van alle concerten die ik hoor het meest geniet van ‘ De Bezetting Speelt’ […] waar je zo dicht op de spelers zit. Het speelplezier spat eraf. De introducties door een van de spelers zijn altijd interessant en meestal ook leuk. Dat er geen pauze is vind ik ook erg prettig. De sfeer is geweldig. En ze spelen zĂł goed!  In heel knappe arrangementen ook nog.”
(Austerlitz 2014)

“Mijn vader is gek van klassieke muziek en ik heb het altijd aangehoord, maar ik vind jullie thema’s en uitleg erbij leuk en nu ik het beter snap is het beter luisteren [….] Verder vind ik de grote instrumenten mooi die ik heb ontdekt.”
(Delft 2012)