Une Alliance Française

6 t/m 9 February 2014 - De Machinist

Eerbetoon

Rudolf Eschers lyrische, expressieve en veelal weemoedige muziek kijkt in haar taalgebruik voornamelijk, hoewel niet uitsluitend, naar de Franse stijl van Ravel en Debussy. Escher bewonderde Ravel zelfs dusdanig, dat hij bij diens overlijden een “Tombeau” componeerde in zijn nagedachtenis, voor de bijzondere combinatie van fluit, hobo, viool, altviool, cello en clavecimbel. Dit repertoirestuk van De Bezetting Speelt is niet alleen een eerbetoon aan Ravel, maar ook weer een verwijzing naar diens fameuze compositie Le Tombeau de Couperin. De Tombeau de Couperin was een eerbetoon niet zozeer aan François Couperin “Le Grand” als componist, maar aan de muziek uit diens tijd, zijn Concerts Royaux, en in het algemeen de suites voor toetsinstrumenten uit de Franse barok. De duidelijkste verwijzing van Escher via Ravel naar Couperin is uiteraard het gebruik van clavecimbel. Ravels compositie wordt in dit programma gespeeld in een prachtige bewerking voor blazers en harp, die de orchestrale klank van het origineel verrassend dicht benadert.
De uitbreiding van De Bezetting Speelt met o.a. de harp wordt vervolgens benut door een werk te spelen van een andere Franse componist, Charles Koechlin, het kwintet voor harp, fluit en strijkers.

Programma

Ravel – Le Tombeau de Couperin (nieuw arr. gebaseerd op arr. Mason Jones met harp)
Koechlin – Kwintet op.223 no. 2 voor fluit, strijktrio en harp
Escher – Le Tombeau de Ravel

Data/locaties

Het concert van vrijdag 7  februari in de Waalse kerk is geannuleerd!
Let op, géén concert in Dordrecht dit keer en een gewijzigde tijd voor WAD bezoekers.
Ons Rotterdams en/of Dordts publiek verwelkomen wij graag op 9 februari om 11.00 in De Machinist of om 15.00 in World Artcentre Delft.

Donderdag 6 februari 2014, 20.15 uur Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, Austerlitz
Zondag 9 februari 2014, 11:00 uur De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam
Zondag 9 februari 2014, 15:00 uur World Artcentre Delft, Rotterdamseweg 205, Delft

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit changement dan kunt u mailen naar info@debezettingspeelt.nl of bellen op 0624759279

Kaarten

Kaarten kunt u vooraf bestellen via het bestelformulier of bij de ingang van de zaal kopen.
Een kaartje kost € 15,-. Met CJP en 65+pas € 12,50

Bestelformulier

Heeft u een seizoenskaart? Deze is ook geldig in De Machinist!

TIP: Word Donateur of Vriend van De Bezetting Speelt.

Bij een donatie v.a. € 25,- ontvangt u een vrijkaartje voor een concert naar keuze. Bij een donatie v.a. € 100,- per jaar bent u Vriend en mag u gratis naar al onze concerten! Interesse? Stuur een e-mail naar info@debezettingspeelt.nl of bel 06-24759279.

contact