Stadsmuzikanten

Sunday 30 October 2016, 15:00 uur

Familieconcert

Stadsmuzikanten is een swingende muzikale dag voor kinderen en volwassenen waarin het maken, beluisteren en beleven van muziek centraal staan.

Op zondagmiddag 30 oktober strijkt en blaast het Rotterdamse kamermuziekensemble De Bezetting Speelt erop los in een prachtig concert met bekende én onbekende muziek. Van een hoorn die oproept tot de jacht, tot een kwintet van 2 strijkers en 3 blazers dat tevergeefs probeert om een mooie dame naar haar balkon te lokken: tijdens dit concert is er voor ieder wat wils. Ook wordt er een duet gespeeld voor klarinet en cello, geschreven door de Duitse componist Ludwig van Beethoven, die zelfs muziek bleef schrijven nadat hij al doof was geworden. De Franse Albert Roussel componeerde een duet voor fagot en contrabas (twee van de laagste instrumenten die er bestaan!), dat hij schreef als cadeautje voor een bevriende contrabassist. Speciaal voor alle Biber-fans (nee, deze keer geen Justin Bieber, maar de Barokcomponist Heinrich Ignaz von Biber) klinkt er ook de Sonata Representativa voor soloviool met begeleiding van cello en fagot, waarin de viool allerlei dieren nabootst.

Benieuwd welke dieren je allemaal kunt herkennen? Kom dan op 30 oktober om 15.00 uur naar het concert van De Bezetting Speelt!

Kijk voor het hele programma op stormfabriek.nl

Graag aanmelden via info@stadsmuzikanten.nl

Programma

5+5=?

GIOACCHINO ROSSINI –¬†LE RENDEZ-VOUS DE CHASSE

HEINRICH IGNAZ VON BIBER –¬†SONATA REPRESENTATIVA

LUDWIG VON BEETHOVEN¬†–¬†DUO¬†VOOR KLARINET EN CELLO

ALBERT ROUSSEL –¬†DUO VOOR FAGOT EN CONTRABAS

BERNHARD KROL – LAUDATIO

CARL NIELSEN –¬†SERENATA IN VANO