Spass!

Sunday 4 March 2018, 12:00 uur  - De Machinist

Download hier uw Programmablaadje

5+5=5
TILL EULENSPIEGEL – EINMAL ANDERS (1895) –¬†RICHARD STRAUSS (1864- 1949)¬†Arrangement van Franz Hasenohrl uit 1954
Bezetting: viool, klarinet, contrabas, fagot en hoorn

5+5=3
TRIO (1927) –¬†JAN VAN GILSE (1881-1944)
Bezetting: fluit, viool en altviool

5+5=9
NONET (1885) –¬†JOSEF RHEINBERGER (1839-1901)

Richard Strauss’ muzikale interpretatie van Tijl Uilenspiegel opent met de solo-hoorn, waarna het publiek wordt meegenomen op een tour langs alle streken van Tijl. DBS vond dit unieke arrangement voor een kamermuziekensemble door Franz Hasenohrl.

Jan van Gilse, tijdens zijn leven √©√©n van de grote namen in de Nederlandse muziekwereld, was bevriend met Richard Strauss. Zijn schrijfstijl was ge√ęnt op de Duitse laatromantiek, in zijn trio bijvoorbeeld weergalmt de nalatenschap van Max Reger. Vandaar de keuze voor deze Hollandse meester in dit concert/programma.

Ook Joseph Rheinberger genoot tijdens zijn leven hoog aanzien, niet alleen als componist, maar ook als organist en docent. Hij werd zelfs door sommigen gezien als grote meester van de fuga sinds Bach. Toch horen we zijn muziek tegenwoordig nauwelijks, iets waar wij graag verandering in brengen.

Workshop Mime

De verhalen van Tijl Uilenspiegel, op muziek van Richard Strauss, staan centraal in deze workshop voor kinderen van 8 – 12 jaar. Jij geniet van het concert terwijl de kinderen plezier hebben en Mime leren acteren tijdens de parallel geprogrammeerde workshop. Afsluiten met elkaar, napraten over jullie ervaringen kan in het mooie restaurant met iets te drinken of te eten. Enjoy your sunday!

Workshopleider Roos Zwigtman, theater docent.

Reserveren voor deze workshop kan tot 1 maart!