Rotterdamse meesters

Saturday 26 November 2016, 15:00 uur

Gemaakt door Rotterdammers

In samenwerking met het Rotterdamse koor HeNK brengen we een programma vol Rotterdamse componisten en/of componisten die een binding hebben met Rotterdam.

Programma

TON DE LEEUW; JOHANNA BORDEWIJK-ROEPMAN;

JAN VAN DIJK; GERDA GEERTENS | DIVERSE COMPONISITIES voor koor

JAN VAN GILSE, JULIUS R√ĖNTGEN, BEETHOVEN| INTERMEZZO¬†voor fluit, viool en altviool

MARTIJN KOOLHOVEN; ROBERT VAN DER LINDEN;

JACQUES REULAND; SEBASTIAN VOORMOLEN  | DIVERSE COMPONISITIES voor koor

Datum

26 november 2016 | 15.00 uur | Pelgrimsvaderkerk in Rotterdam

HeNK, het nieuwe koor

HeNK is niet zomaar een koor.
Alleen al de oprichting was niet alledaags: de toekomstige dirigent, Maud Meilof, stelde aan een aantal koorzangers voor een Rotterdams koor op te richten, met de belofte dan wel te komen dirigeren! Omdat die koorzangers al in een bestaand koor zongen, bedacht men spontaan ‚Äė Het Nieuwe Koor‚Äô als voorlopige naam. Maar juist doordat HeNK steeds nieuwe paden blijft bewandelen, blijkt het tot op vandaag de dag de enige juiste naam te zijn.
Voor ieder concert wordt de lat weer iets hoger gelegd met de keuze voor een avontuurlijk repertoire. Dat maakt dat het repeteren als een gezamenlijke ontdekkingstocht wordt ervaren, met Maud Meilof als ervaren en onmisbare gids. Het muzikale leerproces dat daarmee gepaard gaat, is te vergelijken met het leren van een taal. Deze stoutmoedige werkwijze kan alleen tot een goed resultaat leiden met een hechte groep zangers, die lef hebben, elkaar steunen en ieder hun specifieke steentje bijdragen. Het steeds weer gezamenlijk aangaan van dit avontuur is een voorwaarde gebleken voor de muzikale ontwikkeling die heNK heeft doorgemaakt.

ImageMaud Meilof