Hoorntrio

Saturday 10 June 2017, 20.30 uur  - Dalfsen

De Bezetting Speelt met Ruben Tekelenbrug

Er staan maar liefst twee trios op het programma, voor de prachtige bezetting van hoorn, viool en piano. Drie totaal verschillende instrumenten die toch prachtig bij elkaar passen en in elkaar overlopen.

Het trio voor hoorn, viool en piano op.40 van Johannes Brahms is verreweg het bekendste. Tijdens een wandeling in het Zwarte Woud viel Brahms de openingsmelodie in van zijn Hoorntrio. Het werk is duidelijk emotioneel geladen vol liefde voor zijn moeder en verdriet om haar overlijden.

De Amerikaanse componist Eric Ewazen was zo intiem bekend met het trio van Brahms, dat hij dit bijna 150 jaar later als inspiratiebron gebruikte voor zijn eigen trio. Zijn hoorntrio heeft dezelfde vorm maar is toch heel anders van stijl en doet sterk denken aan filmmuziek.

Tussen deze twee trio’s door worden er enkele delen gespeeld uit de Suite Much ado about nothing van, de eveneens Amerikaanse componist, Korngold. De suite is voor viool en piano en werd geschreven bij het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.

Programma

5+5=3| TRIO – ERIC EWAZEN
voor hoorn, viool en piano
5+5=2 | MUCH ADO ABOUT NOTHING – ERICH W. KORNGOLD
suite voor viool en piano
5+5=3 | TRIO OP. 40 – JOHANNES BRAHMS
voor hoorn, viool en piano

Data

10 juni 2017 | 20.30 uur | Theater de Stoomfabriek | Koninginnenplein 2, 7721 LS Dalfsen

Pianist Ruben Tekelenburg

Ruben studeerde onder andere hoofdvak klassiek piano bij Sepp Grootenhuis en Frank van de Laar op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ook volgde hij hier lessen in compositie en koordirectie.

Ruben heeft zijn masteropleiding afgesloten en heeft zich ontwikkeld tot een breed geori√ęnteerd musicus met uiteenlopende kwaliteiten.

Hij werkt o.a. samen met het DoelenEnsemble, het Horizonkwartet, het EVA Vocaal Ensemble en Zangstudio Op Tilt, en geeft pianolessen bij muziekstudiomerel in Deventer en Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug.

DSC_0074-2-685x1024