De lyrische hobo

Friday 13 November 2015, 20:00 uur

met Ella Rombouts en Tobias Borsboom

Een programma waarin het lied wordt vertolkt door hobo, piano, altviool en zang.

Programma

5+5=1  | LIEDER OHNE WORTE-FELIX MENDELSSOHN
5+5=2 | TEN BLAKE SONGS-VAUGHAN WILLIAMS
5+5=2 | SLUMBER SONG OFF THE MADONNA-MICHAEL HEAD
5+5=3 | SCHLIFLIEDER-AUGUST KLUGHARDT

13-11-2015 | 20.00 concert in Pro Rege

Curriculum vitae              310515_118
©Daniel Flores                              ©Ronald Knapp

Ella Rombouts is een veelzijdige lyrische sopraan. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego en werkte met coaches Dido Keuning en David Bollen. Al gedurende haar studie trad Ella veel op als soliste bij koren en deed kleine operaproductiesmet met o.a. De Nationale Opera en YO! Opera.

Zij vervolgde haar studie aan de Dutch National Opera Acadamy (DNOA). Naast hoofddocent Sasja Hunnego volgde zij nu ook lessen bij Han-Louis Meyer, Peter Nilsson, Brian Masuda, Ira Siff en Nadine Secunde. Bij de DNOA vertolkte Ella verschillende rollen in L’Enfant et les Sortilège van Ravel, Arminda in La Finta Giardiniera van W.A. Mozart, en Maya in de wereldpremière van Sinking van G. Sztojanov. In augustus 2013 studeerde zij af aan de DNOA met de rol van Contessa in le nozze di Figaro. Hiernaast speelde Ella mee in producties van Rixt opera, Kunstklank Noordwijk, operadagen Rotterdam, Opera Nijetrijne en het Bredeweg festival.

Sinds 2015 is zij lid van de groep Bold Opera on the Move, die opera van hoog niveau laagdrempelig wil maken voor een groot publiek.

Naast opera maakt Ella veel kamermuziek, onder andere met Eva Traa in ensemble 315 en met pianist Tobias Borsboom.

Tobias Borsboom studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Paolo Giacometti en Jan Wijn.

Tobias is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent correpetitor en is een veelgevraagd pianist voor festivals als het Storioni Festival, het Grachtenfestival, Bass 2014 en The International Holland Music Sessions (TIHMS). In 2015 is Tobias Borsboom als winnaar verkozen van de Dutch Classical Talent Award. Daarmee won hij o.a een geldbedrag en naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Met violist Piotr Jasiurkowski won hij ook de Publieksprijs.

Tobias maakt een muziekvoorstelling (seizoen 2015-2016) voor kinderen in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan en theatermaker Dagmar Slagmolen met de titel “Meneer Tobias en het zwarte monster.” Ook is hij onderdeel van theatergroep Theatre Hotel Courage, opgericht door artistiek directeur Katrien van Beurden.

Samenwerkingen met Artmotion resulteerde in 2012 in ‘La Route du Piano’, een pianomarathon in Nijmeegse woonkamers, en vanaf 2013 ‘De Pianistenveiling’, een concertveiling voor het goede doel, waarin huisconcerten worden geveild. Tevens organiseert Borsboom concerten onder de naam ‘De Pianoboom’ in Den Haag en omstreken.