Berghavenconcert

Friday 2 September 2016, 20.00 uur

Classic meets modern

Op 2 september starten wij om 20.00 ons seizoen op spectaculaire wijze in Hoek van Holland.

We zullen op de steiger van de RET een licht klassiek concert ten gehore brengen. Een spectaculaire lasershow zal het geheel een moderne touch geven. Stefan Kok van www.laserdream.nl verzorgt de lasershow.

Dit concert is op verzoek van de gebiedscommissie, die aansluiting wil vinden bij de Wereldhavendagen en een samenwerking tussen LCC de Hoekstee en Stichting Pelikaan.

Toegang gratis!

Programma

Rossini, de Italiaanse componist bekend van opera’s zoals Il barbiere de Seviglia en Guillaume Tell hoort u nu eens niet in een grote orkestuitvoering, maar klein: van een enkele hoorn die oproept tot de jacht, tot vier blazers die samen een prachtig kwartet vormen. Ook de strijkers laten van zich horen. Twee violen volgen op muziek van Georg Philipp Telemann de verre reizen van Gulliver. Daarnaast kunt u kijken welke dieren u allemaal herkent in de ‘Sonata Representativa’ van Heinrich Ignaz van Biber, waarbij een soloviool geholpen door cello en fagot allerlei dieren nabootst.

Het coveren van songs is van alle tijden. Don Giovanni is een van Mozarts meest bekende opera’s, en collega-componist Beethoven leende een van de aria-melodieën hiervan om zelf een serie variaties op te schrijven. Het resultaat? Een prachtig stuk met glansrollen voor fluit, fagot en klarinet.

Tot slot het spookachtig mooie ‘Dans Macabre’ van de Franse componist Camille Saint-Saens. Bij velen bekend als hét stuk van het spookhuis in de Efteling waarin de doden dansen nadat de klok twaalf uur heeft geslagen.