All about the bass

Sunday 1 March 2020, 11:30 uur  - Heerenhuys, Overige, Rotterdam

Heerenhuyskamerconcerten

In het gezellige Heerenhuys dichtbij de euromast van Rotterdam klinkt muziek van Rossini en Barriere.

De cello en de contrabas leggen de basis voor de harmonie van het gehele ensemble. In dit programma laten onze stoere celliste en contrabassiste veel bekende en minder bekende duo’s en solo’s de revue passeren.

Programma

DUETTO | GIACOMO ROSSINI
DUO | JEAN BAPTISTE BARRIÉRE
DUO DI BASSO | LUCAS ZDENEK

Korte toelichting

Giacomo Rossini was een vermaard opera componist, beroemd om zijn briljante ouvertures. Hij componeerde dit duet voor cello en contrabas voor een cellist die samen ging spelen met een van de beroemdste contrabas virtuozen ooit, Domenico Dragonetti. Van beide instrumenten wordt de nodige behendigheid gevraagd, vooral in het snelle eerste deel. Het middendeel is een mini aria, waarin beide instrumenten naar hartelust mogen zingen.
Jean-Baptiste Barrière was een van de eerste en in zijn tijd meest bekende virtuoze cellisten. Hij werkte aan het hof van Louis de 15e als cellist en componist, en componeerde in die functie een aantal werken voor cello met basso continuo begeleiding. Dit stuk is een uitzonderlijk duo waarbij de contrabas niet beperkt wordt tot enkel begeleiden, maar de vrijheid krijgt te imiteren en daarmee een gelijkwaardige partij is voor de zangerige cello.

Praktische informatie:

De concerten vinden plaats in de Parkzaal van Dudok in het Park, een intieme kleine zaal met een beperkt aantal stoelen, dus koop bijtijds je kaartje.

Kinderen jonger dan 6 jaar en huisdieren mogen niet naar binnen.

Tijden:

Zaal open: 11.00 uur
Concert: 11.30 – 12.30 uur

Entree:

Volwassene € 7,50
Kinderen en jongeren 6-18 jaar € 0,00, wel graag een stoel reserveren
Studentenpas € 5,00
Concert + ontbijt € 20,00

Informatie over de Heerenhuyskamerconcerten
Antoinette van Hattem (De Artiesteningang)
mail@artiesteningang.com

Heerenhuyskamerconcerten is een initiatief van Stichting Droom en Daad.