Het publiek

“Jullie zijn echt een super-ensemble; prachtige samenklank en heel gedreven gespeeld. Onze opzet met Muziek tussen Maas en Sluis is om ook jonge musici aan het ‘woord’ te laten en het is dan heel fijn om te constateren dat we gisteren kwaliteit in huis hebben gehaald. Mooi programma ook!”
(Maassluis 2018)

“Het was weer een prachtig concert. Vooral bewondering voor het glasheldere arrangement van Alezander van Eerdewijk. Wat een aanwinst ! Hoop dat jullie het lang volhouden met zijn 10en (“5+5″)”
(Rotterdam 2017)

 

“Waar ik erg van genoot was mijn eerste maal in de Machinist toen ik ter gelegenheid van mijn verjaring was uitgenodigd door vrienden. Doordat ik toen werd geraakt meldde ik mij aan als vrijwilliger bij DBS. Ik voel me nu bevoorrecht dat ik ongelimiteerd met jullie mee kan en mag luisteren. Mijn hart gaat steeds weer open. Het bijwonen van een concert stijgt ver uit boven het luisteren naar een geluidsdrager zoals elpee of cd of anderszins. Ik geniet en kijkend naar het publiek geniet ik ook daarvan. Het zien hoe geconcentreerd jullie je vak uit oefenen geeft een extra blijheid aan de muziek.”
(Vrijwilliger bij DBS)

“Een live optreden bijwonen van een tiental begenadigde musici, vijf strijkers en vijf blazers, is voor mij de overtreffende trap van genieten en de hoogste vorm van kunst. Niets is er mĂ©Ă©r in staat om je stemming te beĂŻnvloeden dan muziek, volgens Plato al het voedsel van de geest.”
(Rotterdam 2015)

“Mijn vrouw en ik hebben gisteren met enorm veel plezier jullie concert in Austerlitz bijgewoond. […] Naast andere avontuurlijke ensembles zoals het Reizend Muziek Gezelschap, Gaudier Ensemble en Hexagon Ensemble zijn jullie een verrijking van het Nederlandse muziekleven.”
(Austerlitz 2014)

“Ik denk dat ik van alle concerten die ik hoor het meest geniet van ‘ De Bezetting Speelt’ […] waar je zo dicht op de spelers zit. Het speelplezier spat eraf. De introducties door een van de spelers zijn altijd interessant en meestal ook leuk. Dat er geen pauze is vind ik ook erg prettig. De sfeer is geweldig. En ze spelen zĂł goed!  In heel knappe arrangementen ook nog.”
(Austerlitz 2014)

“Mijn vader is gek van klassieke muziek en ik heb het altijd aangehoord, maar ik vind jullie thema’s en uitleg erbij leuk en nu ik het beter snap is het beter luisteren [….] Verder vind ik de grote instrumenten mooi die ik heb ontdekt.”
(Delft 2012)

Comité van aanbeveling

Henk Smit – voorzitter stichting Emmy Verhey Festival
De Bezetting Speelt is een verrijking van het Nederlandse muziek en biedt dankzij de uitzonderlijke, avontuurlijke programma’s het publiek een prachtige  kans de muzikale horizon te verbreden. Kortom, een ensemble dat alle steun verdient!

Roland Kieft – artistiek directeur Residentie Orkest
Geweldige musici met een creatieve, inspirerende hand van programmeren. Ik beveel De Bezetting Speelt graag aan!

Erica de Wijs – voormalig docent muziektheorie en coördinator van diverse opleidingen aan het Rotterdams conservatorium
“De Bezetting Speelt heeft niet alleen een originele naam, ook de programmering is bijzonder origineel, met concerten rondom aansprekende thema’s en vaak ook eigen arrangementen. Dat gevoegd bij een hoog muzikaal niveau en uitstekende instrumentale beheersing maakt dat ik dit ensemble van harte kan aanbevelen!”

Jan Jansen –  klarinettist Rotterdams Philharmonisch Orkest
De Bezetting Speelt is een mooi ensemble met een creatieve en inspirerende kijk op programmeren. Bij deze beveel ik dit ensemble van harte bij u aan.

Atie Mol – directeur bij De Vrijdagacademie en docent aan Hogeschool Rotterdam
“Als regelmatig bezoeker van de concerten van De Bezetting Speelt ben ik lid geworden van de Vrienden van dit ensemble. Ze spelen mooie kamermuziek in prettige, verrassende locaties. Ze hebben vaste gasten en een wisselend publiek. Na een concert van DBS voelt men aandacht voor zichzelf, de medemens en de omgeving.”

Marij van der Meij – planning en orkestzaken bij HET Symfonieorkest
“Al tien jaar lang staat “De Bezetting speelt” garant voor gevarieerde programma’s op uiteenlopende locaties. Gebruik makend van de unieke bezetting, 5 blazers + 5 strijkers, staan er regelmatig verrassende werken op de lessenaar. Een ensemble met bevlogen musici, dat ik van harte aanbeveel.