Cd nummer 2

In 2017 namen we onze tweede cd op. De opnames vonden plaats in de Doopsgezinde kerk te Haarlem. De cd ontving onder andere een 4-sterren beoordeling in de Volkskrant.

Recensies

KTC 1572

Waar onze 1e cd vooral een presentatie was van het voltallige ensemble, ligt bij deze cd de nadruk op de verschillende samenstellingen die DBS kan aannemen.¬†Met deze productie vierden we tevens ons koperen jubileum. En bij een jubileum hoort een werk dat nog niet eerder is vereeuwigt: De Schilderijententoonstelling van Moessorgski, in een gloednieuwe bewerking van onze eigen hobo√Įst en arrangeur Alexander van Eerdewijk.¬†Dit werk omlijsten we met nog drie andere werken van bekende Russische componisten.

Programma

5+5=10 | SCHILDERIJENTENTOONSTELLING  Р MODEST MOESSORGSKI (Arrangement van Alexander van Eerdewijk)
5+5=7 | SEPTET – MIKHAIL GLINKA
5+5=5 | KWINTET  РSERGEY PROKOFJEV
5+5=5 |¬†R√äVERIE ORIENTALE¬†–¬†ALEXANDER GLAZUNOV

Korte toelichting

Omdat de bewerkingen van piano- of orkestmuziek een grote rol spelen in de uitbreiding ons repertoire, reserveren we op deze cd een prominente plaats voor onze nieuwste aanwinst, De Schilderijententoonstelling van Moessorgski.

In 2015 maakte onze hobo√Įst een arrangement van de bekende pianocyclus Schilderijen van een tentoonstelling¬†van Moessorgski, waarin het publiek een muzikale invulling krijgt van een wandeling langs een schilderijenexpositie.

Mikhail Glinka wordt veelal gezien als de vader van de Russische muziek. Desondanks is zijn oeuvre niet vaak te horen, vooral zijn vroege jeugdwerken niet, waar dit septet er één van is. Alle reden dus voor ons om hem een plekje te geven in dit programma.

De R√™verie Ori√ęntale van Glazunov is een eendelig werk waarin een dromerig beeld van ‚ÄėHet Oosten‚Äô wordt geschetst, vanuit een Russisch-Europees perspectief.

Voor Prokofjev was Glazunov, directeur van zijn school, een ouderwetse componist. Hij schreef zijn extravagante kwintet voor een balletgezelschap en illustreert wilde taferelen met onder andere acrobatiek en beren.

Fragment

Beluister hier een klein fragment uit de Schilderijententoonstelling: Promenade IV-Ballet of the unhatched chicks.

 

Uw persoonlijke gegevens worden zorgvuldig behandeld. Wij gebruiken uw gegevens niet voor andere doeleinden dan voor het afhandelen van uw reservering. Wij geven uw gegevens niet door aan derden.

Privacyverklaring