Debuut cd

Voor DBS was deze opname een nieuwe stap in de presentatie van ons ensemble, we werken hiermee aan het vergroten van onze bekendheid onder klassiekminnend publiek en komen tegemoet aan de wens van ons vaste publiek om ook thuis van de klanken van DBS te kunnen genieten.

Deze cd kreeg in 2016 onder andere een 4-sterren recensie van Tiemo Wind in de Telegraaf!

Recensies

def hoes 2 (1) kopie (1)      

Programma

5+5=10| DIXTUOR – JEAN FRANÇAIX
5+5=10| EN SAGA – JEAN SIBELIUS (arrangement Ere Lievonen)
5+5=9  | NONETTO – BOHUSLAV MARTINĹ®
Bonustrack
5+5=2 | DUO – ALBERT ROUSSEL
Korte toelichting

En Saga van Sibelius is inmiddels een publiekslieveling. Na het succes in zowel 2012 als 2014 van deze bewerking en de herhaaldelijke vraag vanuit het publiek of DBS dit niet op cd heeft staan, was de keuze voor dit stuk snel gemaakt. Orkestrale klanken in En Saga, een symfonisch gedicht van Jean Sibelius; in een prachtig arrangement voor kamerbezetting, gemaakt door de Finse componist en arrangeur Ere Lievonen.

De muziek van Jean Françaix is niet zo bekend, maar het Dixtuor is voor ons inmiddels een repertoirestuk. De Bezetting Speelt voerde het diverse malen uit, verspreid over de afgelopen jaren. Kenmerkend aan dit stuk zijn de individualistische rol voor elk instrument, de opgewekte sfeer, en de jazzy invloeden.

Bekender is het Nonet van Bohuslav MartinĹŻ, hij geldt als Ă©Ă©n van de belangrijkste Tsjechische componist van de 20e eeuw en ook dit werk stond al meerder malen op de lessenaar bij De Bezetting Speelt.

De cd wordt afgesloten met een bonustrack. Het grappige en luchtige duo van Albert Roussel is geschreven voor de unieke bezetting van fagot en contrabas, twee instrumenten die je zelden zo ziet soleren omdat ze meestal een begeleidende bas-functie hebben.

Fragment

Scherzando uit het Dixtuor van Jean Françaix