Algemeen

Stichting De Bezetting Speelt is door de overheid aangemerkt als een ANBI.
Statutaire naam: Stichting De Bezetting Speelt
RSIN/fiscaal nummer: 817789856

De stichting onderschrijft en werkt volgens de principes van de Governance Code Cultuur.

Giften

Door onze ANBI-status hoeven we geen schenkingsrecht te betalen over ontvangen schenkingen, zo komt uw gift volledig ten goede aan het werk van De Bezetting Speelt. Dit betekent voor u dat giften aan de stichting aftrekbaar zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting (binnen de daarvoor geldende regels). Voor meer informatie over de fiscale voordelen omtrent de formele ANBI-status kijkt u op de website van de belastingdienst.

Onze missie

De missie De Bezetting Speelt (DBS) is het brengen van Kamermuziek van na 1850, waarin ‘melodie’ een rol speelt, muziek waarin wij ons muzikale verhaal kunnen vertellen. Dit doen wij graag op informele wijze en dichtbij het publiek. DBS bouwt aan een grote repertoirelijst van duo tot decet, waardoor we een spannende, bruisende programmering kunnen aanbieden. Binnen dit repertoire zoeken wij veelal werken die zelden of nooit te horen zijn op de concertpodia en laten we met enige regelmaat een stuk bewerken voor de 10 musici van DBS.

Het bestuur

Voorzitter: Karla Steinmetz, senior adviseur gemeente Capelle aan den IJssel
Secretaris: Anouk Glaudemans, Manager externe relaties en marketing; lid management team SKVR
Penningmeester: Erica Griffioen, onder andere gepensioneerd docent Nt2, supervisor en medeweker Eigen Kracht. Mede oprichter van Taalschool voor vluchtelingen in Rotterdam.
Algemeen bestuurslid: Ria Niclaes, als socioloog verbonden aan Lüthi & Niclaes Bureau voor Architectuur, Onderzoek en Procesregie in Rotterdam.

De bestuurders zijn gezamenlijk bevoegd om de Stichting te vertegenwoordigen en namens Stichting rechtshandelingen te verrichten. De bestuursleden vervullen deze functie onbezoldigd.

Jaarverslag

2016

2015